Hem » BROMSAR

BROMSAR

Välj undergrupp och sen använd filterfunktionen för att välja märke, modell och årsmodell på din motorcykel för att se vilka delar som passar din hoj.

Läs mer
Totalt 854 poster
Sida 1 av 24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hos MTL Custom hittar du bromsar till motorcyklar.
Hos oss finns det allt från kompletta bromsar till bromstillbehör som bromsbelägg, bromsok och huvudcylindrar, bromskivor samt bromslang. För att se vilka delar som passar till din motorcykel kan du välja att filtrera fram märka och modell på din motorcykel.

Köp de rätta bromsdetaljerna för att hålla bromsarna i bra skick!

Din motorcykel måste vara utrustad med två bromssystem som fungerar oberoende av varandra eller att du har ett bromssystem som har två separata mekanismer.

Det finns två olika typer av bromsar. Trumbromsar och skivbromsar. Äldre motorcyklar är oftast utrustade med trumbromsar medan nya motorcyklar är utrustade med skivbromsar. Skivbromsar kräver mindre underhåll då de är bättre än trumbromsar på att avleda värmen. Skivbromsar ger även en mer konstant bromsverkan.

Tänk bland annat på
  • Provbromsa om dina bromsar har blivit utsatta för fukt.
  • För bromsar som är hydrauliska bör man byta olja en gång per år.
  • Kontrollera bromsvätskan regelbundet, både fram och bak.
  • Kontrollera bromslangen då och då.
  • Bromsbeläggen, dessa ska inte understiga 1 mm. När det är dags för byte ska alla bytas samtidigt även om de andra inte är lika slitet.

Behöver du hjälp?

Vill du ha hjälp med att hitta delarna till din bromsar för din motorcykel har vi personal som är proffs och som hjälper dig hela vägen.

Kontakta oss på

0499-131 70 eller skicka till support@mtlcustom.se